• contact@elte-dh.hu
  • 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

A 2019. szeptembertől az ELTE BTK-ra felvételt nyert doktori hallgatók számára a komplex vizsga teljesítésének előfeltétele a sikeres részvétel a Digitális Bölcsészet Tanszék által meghirdetett online kurzusok valamelyikén. Minden egyetemi félévben meghirdetünk kurzusokat, a hallgatókat a Doktori Iroda tájékoztatja a jelentkezési felület megnyitásáról. A meghirdetett online kurzusokból összesen tehát egyet kell csak elvégezni a két év során ahhoz, hogy a komplex vizsgán részt lehessen venni. A komplex vizsgára való jelentkezésnek azonban még nem előfeltétele a teljesítés, így azoknak, akik a vizsga félévében végzik el a kurzust, nem kell aggódniuk amiatt, hogy a komplex vizsgára való jelentkezés határideje előtt még nem indultak el a workshopok. 

A kurzusokat ugyanis általában a félév közepén indítjuk, előtte néhány héttel pedig kiküldjük azt a kitöltendő Forms oldalt, mely kizárólagos felülete a jelentkezésnek, mivel a Neptunban nincsenek meghirdetve, s nem vehetők fel a kurzusok. A teljesítés ténye azonban általános bejegyzésként fel lesz tüntetve a Neptun rendszerében, a Tanulmányok, azon belül a Hivatalos bejegyzések menüpontban. 

A kurzusok elvégzésére átlagosan egy hónap áll rendelkezésre, a teljesítés feltételei és a követelmények azonban kurzusonként eltérnek, így a további részletekről az Elérhető kurzusok menüpont alatt tájékozódhatnak, vagy felvehetik velünk a kapcsolatot a contact@elte-dh.hu e-mail címen.