• contact@elte-dh.hu
  • 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.
A 2023. november 2-3. között megrendezésre kerülő Europeana Aggregators’ Forumhoz kapcsolódóan a hazai aggregátorok nyitó eseményt tartanak 2023. november 2-án Aggregátorok napja. A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói címmel. A délelőtti rendezvénynek a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme ad helyet.
A Magyar Nemzeti Múzeum, a DigiPhil és a Forum Hungaricum által közösen szervezett rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal, s kapcsolatot építhetnek a megjelent hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeinek képviselőivel. A téma szakértői által tartott inspiráló, kreatív és gondolatébresztő prezentációkon keresztül nemzetközi kontextusban kerül bemutatásra a hazai, illetve az európai digitális kulturális örökség és megőrzésének jelenlegi helyzete.
A délelőtt során a MuseuMap – a Magyar Nemzeti Múzeum aggregációs szolgáltatása – is bemutatkozik. A 2016 óta működő portál, 2019-ben lett az Europeana akkreditált partnere, azóta aktív résztvevője az eseményeinek.
Várjuk az érdeklődőket a múzeumi szférából és a kulturális szféra egyéb területeiről.
Érdemes velünk tartani hiszen:🔹megismerkedhetnek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal🔹kapcsolatot építhetnek a hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeivel🔹képbe kerülhetnek az európai digitális kulturális örökség jelenlegi helyzetével🔹inspiráló, kreatív és gondolatébresztő prezentációkat hallhat a szakma értőítől🔹várunk minden kulturális örökség, hazai értékek és azok digitális megőrzése, felhasználása, megosztása iránt érdeklődőt
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A konferencia nyelve angol.További részletek az ommik.hu weboldalon. 🙋🏻‍♂️
Esemény a facebookon: