• contact@elte-dh.hu
  • 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

Tudtad, hogy a közösségi média algoritmusai nem csak cipőreklámokat dobnak fel neked, hanem a személyiségedet is alakítani tudják?
Tudtad, hogy a digitális világnak van az egyik legnagyobb ökomómiai lábnyoma? Tudtad, hogy azt a ChatGPT-t is részben digitális bölcsészek rakták össze, ami ezt a szöveget is megírta?

 

A Digitális Bölcsészeti Tanszék örömmel jelenti be, hogy március 7-i alkalommal kezdődően minden hónap első csütörtökén tudományos diákkör szervezését vállalja a humántudományok és a számítógépes technológiák iránt egyaránt érdeklődő hallgatók számára. A diákkör alkalmain olyan kulturális és társadalmi, média- és hálózatelméleti, vagy egyszerűen a hétköznapi életünket befolyásoló/átszőtt digitális vonatkozású kérdéseket is tárgyalunk, mint a környezettudatos adathasználat, a ChatGPT működése, felépítése, vagy az algoritmusok és az információ- illetve kultúrafogyasztás egymásra gyakorolt hatása, a digitális irodalom határterületei, digitális jelfeldolgozás mikéntje stb.

Csatlakozz te is, ha érdekel a világunk működése, a digitális hálózatok mibenléte, vagy csak saját kutatásodhoz szeretnél digitális eszközhasználati készségeket elsajátítani. Az események teljesen nyitottak, bárhonnan jöhetnek hallgatók.
Célunk a hallgatók OTDK-ra való felkészítése, mentorálása is, amennyiben erre igényt fogalmaznak meg.

A facebook-esemény itt ,
a műhely aloldala pedig itt található.