• contact@elte-dh.hu
  • 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

A Digitális Bölcsészet Tanszék tudományos diákműhelyén az alkotó, Süle Tamás fogja bemutatni a Metadia c. művet.

Március 7-ével kezdődően minden hónap első csütörtöki napján a Digitális Bölcsészet Tanszék tudományos diákkör szervezését vállalta a humántudományok és a számítógépes technológiák iránt egyaránt érdeklődő hallgatók számára – ez a Digitális Műhely. A diákkör alkalmain olyan kulturális és társadalmi, média- és hálózatelméleti, vagy egyszerűen a hétköznapi életünket befolyásoló digitális vonatkozású kérdéseket is tárgyalunk, mint a környezettudatos adathasználat, a ChatGPT működése, felépítése, vagy az algoritmusok és az információ- illetve kultúrafogyasztás egymásra gyakorolt hatása, a digitális irodalom határterületei, illetve digitális jelfeldolgozás mikéntje.

 

A Digitális Műhely harmadik alkalmán egy hipertext alapú multimédiás műtárgy létrejöttével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Süle Tamás Metadia című műve egy kétéves alkotói munka eredményeként jött létre, ami során egy rizomatikus elvek szerint szerkesztett tömör novella írásától eljutott egy olyan műtárgy létrehozásásig, amelyben zene, kép és szöveg egyvelege biztosítja a játékélményt.
Az időpont: május 2, csütörtök, 16:00.
Helyszín: ELTE BTK, Főépület II./206.
Amennyiben szeretnél részt venni az eseményen, kérjük, töltsd ki ezt a kérdőívet:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=zdtms8NPUUSC0uI5VkMCw_-sxMnNSBhFtY8sF364D0VUNUk3MFdPT0YxQVExT1laSE9CVjAwVTJZMy4u
Metadia a weben:
https://www.suletamas.hu/metadia