Hírek

Lezárult a konferenciára való jelentkezés

Az absztraktok leadási határideje a DH_Budapest_2018 konferenciára lejárt. Köszönjük mindenkinek, aki benyújtotta a jelentkezését. A jelentkezés elfogadásáról 2018 március 15-ig tájékoztatjuk a résztvevőket.

Beadási határidő meghosszabbítása

A DH_Budapest_2018 konferenciára való jelentkezés határidejét meghosszabbítottuk február 13-ig. Addig ezen az oldalon várjuk az előadók további jelentkezéseit, poszter kiállításra és workshop-ra pedig itt lehet jelentkezni.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a digihum@elte.hu-n keresztül.

Emlékeztető a konferenciára való jelentkezés határidejéről

Hamarosan véget ér a DH_Budapest_2018 konferenciára való jelentkezés. Az előadni kívánók Január 30. éjfélig adhatják le jelentkezésüket ezen az oldalon, poszter kiállításra és workshop-ra pedig itt lehet jelentkezni.

DARIAH CENTRAL EUROPEAN HUB Workshop

2017. november 10-én megszervezésre került az első DARIAH Central European Hub Workshop a DARIAH Humanities at Scale projektje támogatásával. Az ülésen a kelet európai térség digitális bölcsészeti szakértői, vezető intézményeinek képviselői beszéltek a helyi digitális bölcsészeti együttműködésekről, az intézményrendszerükről, jó gyakorlatokról, a határokon átívelő együttműködési lehetőségekről és a nemzetközi infrastruktúra előnyeiről. Személyesen 5 országból érkeztek résztvevők: Ausztriából, Csehországból, Dániából, Szlovákiából és Magyarországról. Lengyelországból videokonferencia keretében tartottak előadást.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt!

(Részletes program)

DARIAH-EU kezdeményezés az NTNU-n

DARIAH-EU event at NTNUA DARIAH nyílt eseményén 2017. október 24-én, a trondheimi NTNU (Norwegian University of Science and Technology) nyújtotta helyszínen az ELTE DH Központ képviseletében Palkó Gábor ismertette az ELTE DH Központ tevékenységét és a DARIAH Central European Hub regionális együttműködés terveit. Valamint meghívta a DARIAH Nordic Hub képviselőit a november 10-én Budapesten rendezendő ülésre, ahol a Visegrádi 4-ek és Ausztria digitális bölcsészeti intézményeinek képviselői tartanak nyilvános prezentációt.

További információk: https://www.ntnu.edu/dariah